Gratis verzending vanaf €65.

Winkelwagentje


Totaal:  0,00

Materiaal & Onderhoud juwelen

Wat is DQ Metaal?

De afkorting DQ staat voor designer quality. Het is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt. DQ metaal is van hoogstaande Europese kwaliteit. Het groot voordeel van dit materiaal is dat het nikkelvrij is. Hierdoor zijn onze juwelen voor veel mensen draagbaar. De laag die over het DQ metaal wordt gezet is echt goud of zilver.

Hoe hou je jouw DQ metalen juweel mooi?

Als deze zilver- of goudkleurige sieraden verkleuren of dof worden, kan je ze net al bij echt zilver proper maken met een zilverpoetsdoek of een zilvercleanbadje van bijvoorbeeld het merk Hagerty.

Wat is sterling zilver?

Veel mensen kennen de term “sterling zilver” en hebben al wel eens de stempelafdruk met de cijfers 925 in een zilveren juweel gezien. Maar wat betekent dat?

Puur zilver, 99,9% zilver, is te zacht om juwelen mee te vervaardigen. Daarom wordt zilver gelegeerd. Aan 925 delen zilver, worden 75 delen koper toegevoegd. om de eigenschappen te verbeteren.

Hoe hou je jouw zilveren juweel mooi?

Zilveren juwelen kleuren na verloop van tijd zwart. Dit komt door oxidatie. Geen nood op een wip en een flik maak je ze weer schoon.

Iedereen kent zilverpoets en dat is een prima optie. Het handigste vind ik persoonlijk een zilveren badje van Hagerty. Je dompelt je juwelen twee minuten onder en ze komen er weer fonkelend uit.

Heb je geen zilverpoets in huis? Met de volgende keuken- en huishoudelijke producten tover je zo weer de glans terug op jouw zilveren juwelen. Maak een sopje met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Leg je juwelen erin en borstel ze voorzichtig met een zachte borstel schoon. Spoel je sieraden vervolgens af met lauwwarm water en droog ze af met een zachte niet-pluizende doek. Een andere methode is om met een beetje tandpasta en een zachte tandenborstel voorzichtig over de juwelen te gaan. Spoel nadien af met lauw water en droog af met een zachte doek. Of je neemt een citroen, snijdt deze in twee, dop hem vervolgens in wat zout en maak hiermee jouw juweel schoon.

Wat is verguld zilver?

Verguld zilver of goud vermeil is een sieraad waarvan de basis sterling zilver is en waarover een gouden laag wordt gezet. Ik kies voor een zware plating van 5 micron dik, zodat de 18 karaat gouden laag duurzaam is. Ideaal als je graag een goudkleurig juweel wilt voor een betaalbare prijs.

Hoe hou je jouw verguld juweel mooi?

Met het juiste onderhoud kan gouden vermeil jarenlang zijn geweldige glans behouden. Wanneer je jouw sieraden niet draagt, kan je ze best bewaren op een donkere, koele en droge plaats om oxidatie te voorkomen. Je kan je juwelen beter niet dragen onder de douche ook parfum en make-up zijn niet goed. Breng daarom eerst make-up en parfum aan en daarna pas jouw juwelen. Gebruik geen chemicaliën om de sieraden te reinigen, zoals vaatwasmiddel of make-up-remover. Gebruik een microvezeldoek om je sieraden zacht af te vegen met een warm zeepsopje.