Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf €50

Keuze goed doel

Hoera, jij kocht of kreeg een fietsplaatje. Dankjewel daarvoor, want zo steun je een goed doel. Per verkocht fietsplaatje gaat er één euro naar een goed doel. Met jouw unieke code kies je zelf je favoriet. Met deze code kan je éénmaal stemmen voor één van de volgende drie goede doelen:

PRINSES HARTE

In januari 2013 stierf Harte aan de gevolgen van een erg agressieve hersentumor. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis merkte de ouders van Harte het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving. Daaruit is de vzw ontstaan en ontwikkelt ze nu ridders – en prinsessenpakketten, die het ziekenhuisverblijf van de kinderen mee aangenamer kunnen maken. 

Meer info: www.prinsesharte.be

MOBILE SCHOOL

Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelde Mobile School een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. Momenteel rijden er 51 mobiele schooltjes in 26 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Meer info: www.mobileschool.org

WELCOME IN MECHELEN

Welcome in Mechelen ontstond in februari 2016 als een initiatief van Mechelaars en is uitgegroeid tot een netwerk van geëngageerde burgers die de “handen uit de mouwen steken” voor asielzoekers, (erkende) vluchtelingen en nieuwkomers om hen op een warme menswaardige manier te ondersteunen in hun nieuwe (tijdelijke?) stad. Uiteraard is dit een tweerichtingsverkeer en leren Mechelaars minstens evenveel van nieuwkomers. WiM gaat weg van het caritatieve, van de Bad, Bed, Brood politiek en beschouwt vluchtelingen en nieuwkomers als gelijkwaardig.

Meer info: www.vluchtelingenwerk.be